#19 Uyumayan Sadakat Programı: Empire State Binası NFT'ler ile Elçilik Programı Başlatıyor
En has New York'lu kimmiş görelim. King kong'un gözleri yaşlı...
Şehirlerin ikonik binaları, sadece mimari başarıları temsil etmekle kalmaz, aynı zamanda o şehrin kültürel, tarihsel ve sosyal kimliğini de simgeler. Bu yapılar, dünya çapında tanınabilirlik sağlayarak şehirlere özgü bir karakter ve kimlik kazandırır. Turizmi canlandırır, ekonomiye katkıda bulunur ve yerel halk için gurur kaynağı olur. O şehirde ikamet edenler kendi onlarca kez gitmişse de, ziyarete gelen misafirini mutlaka götürür. Bizim oraların da “Empire State Binası” çok meşhurdur toprağım gel seni gezdireyim diyenleri NFT’lerle ödüllendirmeye karar veren bir konuğumuz var bugün. Evet binanın kendisi.
”İyice maymun ettin bizi bina tepelerinde NFT deyu deyu” demiyoruz, okuyor, öğreniyoruz.
Empire State Binası, 1931 yılında tamamlanarak New York şehrinin silüetini tanımlayan ikonik bir yapı haline gelmiştir. Art Deco tarzının mükemmel bir örneği olan bu gökdelen, bir dönem dünyanın en yüksek binası unvanını taşımıştır. (boyut önemli). Peki ya bu binanın aslında ofis olduğunu ve kiralarının da o kadar yüksek olmadığını biliyor muydunuz? Çünkü holding en büyük gelirini gözlem terası ziyaretlerinden alıyor. Üstüne yıllık binanın lisans geliri de cabası. Sonuçta epey bir süre dünyanın en yüksek binasıydı, boru mu?
Her Seviye Yeni NFT Hediyesiyle Geliyor
Empire State binası sadakat programına elçilik programı adı vermiş. Çok basit bir yapıda çalışıyor. Her bilet alımı ile puan kazanıyor (1$ alım = 1 puan) bu puanlarla seviyenizi ilerletiyorsunuz. Her seviyede farklı ödül ve avantajlar var. Yeri gelince puanları harcayıp başka ödüller alabiliyorsunuz. Bitti gitti.
Standart işlem bazlı bir sadakat sistemi. “Bugüne kadar nasıl yokmuş burada hayret” denebilecek seviyede hem de. Aslında elçilik sistemi demeleri de tam buradan kaynaklı. Bina, kimi müşterilerinin tekrarlı gelişini fark etmiş. Hergün onbinlerce turistin ziyaret ettiği, çoğu insanın sadece bir kez geldiği bu ikonik yapı, sadece sevdiği için, ait hissettiği için, misafirini getirdiği için tekrar gelen müşterileri binaya ait hissetirmeye ve topluluğa çevirmeye karar vermiş.
5 farklı seviyede abonelik bulunuyor. Puanları topladıkça yeni abonelik seviyesine geçiyorsunuz. Her seviyede ise size farklı bir NFT hediye ediliyor. Giriş seviyesindekini almak ücretsiz dilerseniz siz de hemen alabilirsiniz. Henüz 157 tane basılmış durumda, bakarsınız erken olanların farklı avantajları olur (tokenize dünya ile alpha yayınlarımız hayırlı olsun)
Ödüllere gelecek olursak onlar şöyle
Elçi: Sıradan karbon elçi
Bronz elçi: Özel bir haber bültenine abone olur. Bir adet ücretsiz 86. Kat gözlemevi bileti ve ünlülerin katılacağı 2 etkinlik için bir çekiliş hakkı.
Gümüş elçi. Bronza ilave 1 bilet ve 1 çekiliş hakkı daha
Altın elçi: Her gözlemevine (86 ve 102) iki bilet, Cumartesi sabahı Gündoğumu Deneyimi ve yıllık Empire State Binası koşu tırmanışı yarışına katılım (atletler çok seviyormuş)
Platin elçi: Gözlemevlerine dört bilet, Cumartesi sabahı Gündoğumu Deneyimi ve özel ünlü etkinlikleri ve işte ne varsa hepsine katılım hakkı
NFT’ler ilgili üyelik seviyesinin bir hediyesi yani aslında NFT’ler ödüllerin kapısını açmıyor (şimdilik). Bu programda NFT’ler de bir hediye çünkü koleksiyon ürünü olarak limitli sayıda geliyor hepsi. Henüz limitlerden bahsedilmedi fakat dünyanın en meşhur binasının platin rozetinin iyi para edeceğini söyleyebilrim (YTD). Programın sadece rozet sahiplerinin katılabileceği deneyimler sunacağı da epey açık.
Topluluk oluşumunu ise doğal seyrine bırakmış durumdalar. Rozet sahiplerinin bir araya gelmesi için bir teşvik henüz yok fakat reddit ve twitter’da New Yorkerlar konuşmaya başladı bile.King konga saygılar diyerek bu haftaya burada sonlandıralım. Sizce ülkemizde bu programa en uygun ikonik yapı hangisi? Yanıtlar için sizi bu haftanın Hatıra NFT’sini almaya davet ediyorum. Ayrıca discordumuza katılıp topluluğumuzun parçası olabilirsiniz. Haftaya görüşmek üzere.